Mindlift – Kasper van der Meulen

Mindlift is letterlijk mentale fitness voor het moderne brein

Zoals de meeste van jullie waarschijnlijk weten ben ik gecertificeerd Wim Hof Methode instructeur. Afgelopen jaar liep ik tijdens de opleiding Kasper van der Meulen tegen het lijf. Het bleek dat we een gezamenlijke misse hebben mensen informeren en inspireren om het beste uit zichzelf te halen.

Informatie overload

Kasper is naast Wim Hof Methode instructeur ook auteur. Zijn laatste boek heet Mindlift – Mentale Fitness voor het Moderne Brein. Hij beschrijft in zijn boek dat de moderne wereld zoals wij hem kennen zowel voor als nadelen kent. Voordelen zijn natuurlijk dat we met onze smartphone, tablets en laptops altijd een onbeperkte bron van informatie tot onze beschikking hebben. Groot nadeel hiervan is dat we de focus van een kasplant hebben. Bij FitMe vergelijken we onze huidige focus met iemand die volledig out of shape is. Je kunt tegenwoordig bijna geen restaurant meer inlopen zonder dat je niet een aantal stellen met hun telefoon in hun hand ziet. Hierdoor ben je totaal ergens anders met je gedachten. En als je je dan eens echt wil focussen op een belangrijke taak blijkt dat dit zo moeilijk is.

Praktische tips

In zijn boek beschrijft Kasper op een duidelijke en prettige manier hoe je in dit informatie tijdperk het beste uit jezelf kunt halen. Praktische tips zijn onderverdeeld in duidelijke categorien waarbij er ook nog wordt aangegeven hoe lang de leestijd is. Handig  ;).

Volhouden nieuwe gewoonte

Het starten van een nieuwe gewoonte is niet zo moeilijk echter het volhouden ervan is een ander verhaal. Ook daar heeft Kasper aan gedacht. Hij werkt met experimenten zodat je in een bepaalde tijd voor jezelf kunt uitvinden wat voor jou werkt. Wat mij aanspreekt naast de prettige schrijfstijl, is dat de tips die hij geeft eigenlijk binnen FitMe al bekent zijn. We weten dus uit ervaring dat het werkt. Kasper zijn onderbouwing van de informatie is dan ook een mix van wetenschappelijk onderzoek en persoonlijke ervaring.

Kennis in de praktijk toepassen

Zijn kennis bracht hij dan ook in de praktijk bij het schrijven van dit boek. Voor dat er nog maar een pagina geschreven was had hij al diverse exemplaren verkocht. Zijn boodschap was, dat al zijn kennis in de praktijk toegepast werd om dit boek in 30 dagen te schrijven. Ik zeg RESPECT.

Conclusie

Al met al kan ik iedereen dit boek aanraden. Bij FitMe houden we het in ieder geval op de plank als handig naslagwerk. Het boek is direct te bestellen via Kasper zijn site: HIER

Comments

comments

By | 2017-03-23T14:56:26+00:00 juli 10, 2015|Categories: Boeken|Reacties uitgeschakeld voor Mindlift – Kasper van der Meulen

About the Author:

Lifehacker, Onderzoeker en Trainer. Op één grote ontdekkingsreis met als doel technieken van over de hele wereld te ontdekken en ervaren die meer energie, mentale veerkracht opleveren.